Pagini

marți, 14 mai 2013

Day 56 - De ce ?

Nu pretind si nu am pretins niciodata ca sunt expert in fotografie sau in editare foto.

Stiu, cel mai simplu este sa-ti dai cu parerea. La fel cum alti fotografi si-au exprimat parerea despre fotografiile mele, asa fac si eu la randul meu. Imi exprim parerea fara sa ma consider superior fata de ei sau de fotografiile pe care le fac, doar in speranta ca vor invata si vor evolua.  Discut concret despre fotografie, dar cred ca ceea ce am sa scriu se poate aplica in orice alt domeniu in care cineva critica ceea ce faci .
         Inca de saptamana trecuta am vizionat pagini ale unor fotografi ( profesionisti sau nu ) . In unele locuri mi-am exprimat parerea, nu din rautate, aroganta, invidie, etc..ci doar pentru ca asa am simtit. Nu m-am considerat nici o secunda superior fata de ei...doar am adresat niste intrebari, sau concluzii personale fata de fotografiile lor. 
Am avut surpriza sa primesc raspunsuri, cu argumente din partea lor..care a dus la o intreaga discutie, situatie pe care o gasesc constructiva atat pentru mine cat si pentru cei cu care am discutat .
         Dar si surprize negative..din partea unor fotografi, care nu stiu sa-si asume critica. Fotografi care au sters comentariile, care mi-au dat block, care s-au comportat exact ca la gradinita ( pe principiu... " si a ta e urata" ), care au vorbit urat...etc. Mai pe scurt, fotografi care nu stiu sa aduca argumente pentru fotografiile pe care le fac.
         De ce se cred unii asa de buni, dar nu aduc argumente in favoarea lor? De ce nu stiu unii fotografi sa-si sustina fotografia in fata unei persoane care o "critica" ?
         Sincer si cu mana pe suflet, va spun ca ma enerveaza la culme astfel de persoane ..
         Decat  sa stergi un comentariu, sau sa dai block celui care iti comenteaza negativ "opera" mai bine : 
- aduci argumentele cu care iti sustii fotografia ;
- recunosti greseala ;
- nu zici nimic, pui mana pe "carte" si data viitoare te descurci mai bine ;
- scrii o propozitie de genu .. " nu toti suntem profesionisti " ( indiferent ca e o ironie sau o realitate ) ;
- il bagi in pi*da masii cu tot cu parerea lui ( exista riscul sa o iei peste bot ) ;
- etc ..etc ..etc
Ideea de baza este sa ai o reactie, care sa duca la evolutia ta ca fotograf .
Daca tot ceea ce faci este sa stergi parerea contradictorie, sau sa-l blochezi sa nu-ti mai vada viitoarele "capodopere" ...e JALNIC !!

5 comentarii:

  1. Probabil...esti liber sa nu-ti pierzi timpul citind.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo eu am sters comentariile ca stiu ca la mine faci referire pentru ca nu-mi umplu postarile cu niste comentarii ale unor oameni care pur si simplu nu au ce face..Eu nu ma compar cu absolut nimeni si im asum orice critica..dar atata timp cat vine in bataie de joc si cu un aer de grandomanie are fix valoarea 0..Si apropo fotografia nu o fac pentru tine ci o fac pentru mine si pentru cei care au aprecierea pentru aceasta arta vizuala...Daca pe tine te deranjeaza faptul ca eu verau sa fac workshop ei bine nu-mi pasa..Eu spre deosebire de tine si de altii am in plan sa fac ceva..nu doar sa stau in spatele unui calculator si sa acuz pe oricine asa din frustrare si din dragul de a trece timpul..iti doresc sa ramai in lumea ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si apropo am sters comentariile din postare ca sa numai vada lumea cat de jalnic esti

      Ștergere
  3. Silviule, iti vine sa crezi sau nu...postarea asta chiar nu are legatura cu tine. Ti-am spus si pe FB, repet si aici. Iti doresc succes, mi-am exprimat parerea care o am, intr-un mod civilizat, am discutat amandoi..e ok din punctu meu de vedere. Nu trebuie sa fie pe placul meu ce faci tu, sau invers.
    NU am obiceiul sa vb pe langa subiect....si nu reusesc sa vad unde te-ai regasit tu in postarea asta care se refera la cei care nu sunt in stare sa poarte o discutie( din cate stiu nu te enumeri printre ei si am discutat public ceea ce spui tu in comentariul de mai sus ) .
    Imi pare rau daca te-ai simtit lezat...dar nu are legatura cu tine.

    RăspundețiȘtergere