Pagini

joi, 2 mai 2013

Day 49 - Fotografia ... intre arta si prosteala !!

Astazi iar m-am razvratit ...
Nu e posibil sa nu vedem diferenta intre fotografie si poza . Nu e posibil sa nu faci diferenta intre :
Foto 1 : Rabac Liviu
asa DA ..




SI
Foto 2 : IRIStudio

asa NU ..







Cel de sus, este un simplu exemplu..intre fotografie de nunta ( foto 1 ) si poza de nunta ( foto 2 ). 
NU vreau sa jignesc pe nimeni,NU atac pe nimeni,NU vreau sa ma dau important,NU sunt arogant,NU vreau sa fac reclama/antireclama nimanui... NU NU NU...dar hai sa ne maturizam putin si sa trecem la urmatorul nivel... 
Aici apare diferenta intre fotografie -arta si fotografie - ( hai sa facem si noi un ban in plus, si eu pot sa apas un buton si sa "editez" poze ).
Aceeasi poveste o gasim si la sedintele foto ( despre care am mai scris in cateva postari) ..dar probabil cu tot riscul de rigoare am sa fac si acolo un articol gen " asa da..asa nu " .
Nu are rost sa cautam vinovati, sau sa-mi mai dau cu parerea, pentru ca cu siguranta o sa fiu prost inteles,judecat,criticat,etc..

Concluzia e simpla :
1. vrei fotografii la evenimentul tau ( nunta,botez,party,etc ) ? - angajezi un fotograf (IDEAL -  dupa ce vezi un portofoliu )
2. vrei fotografii de calitate la evenimentul tau ? - angajezi un fotograf ( IDEAL -  dupa ce vezi un portofoliu )
3. fotograful costa prea mult ? - inventivitatea si calitatea se platesc !
4. vrei poze multe, cat mai multe (cadre banale, facute in locuri banale, etc ) la un pret exagerat avand in vedere rezultatul final : apeleaza la un pozar !!

11 comentarii:

  1. pana la urma care este FAKE si care este TRUE, eu nu nu mi dau seama...
    Sau amandoua sunt editate...?

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. ambele sunt editate.
    2. crezi ca foto2 se poate incadra la categoria fotografie de nunta? ai vrea ca fotografiile de la nunta ta sa arate ca in foto 2.. ?

    RăspundețiȘtergere
  3. si totusi aceasta este antireclama....si desi afirmi cu un mare "NU" anumite aspecte....este exact ceea ce faci....daca era vb sa fie o campanie de informare...in nici un caz nu trebuie facuta asa.....de acord cu voi ca este diferenta mare intre imagini....iar faptul ca unii oameni nu cunosc...si se trezesc cu ceva de genul....nu este o scuza.....deci...hai sa nu ne mai uitam in gradina altuia...si sa criticam.....caci cel putin la asta..vad ca ne pricepem toti ....daca nu ai avut deja....cu siguranta vei avea o surpriza maxima cu genul acesta de atitudine in timp ;).....si nu lua commentul meu ca pe o critica....este doar o simpla opinie ;).....

    RăspundețiȘtergere
  4. Discutam de exemplul asa NU.
    1.Am ales sa fac asta tocmai pentru ca am purtat o discutie cu reprezentatul IRISstudio si mi-am exprimat parerea, dar in schimb in loc sa primesc argumente la ceea ce-am spus, a fost stearsa discutia. Poate atitudinea mea este gresita, dar tacerea si ignoranta(lasa' ba ca merge asa) in nici un caz nu o sa schimbe mentalitati.
    2. Critica, era daca intram in amanunte(incadrare,compozitie,expunere, etc). Logica mea este simpla. Daca esti un fotograf slab/mediu...nu folosi cuvinte pompoase sa prostesti lumea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil nu am fost clar cu ce am spus ...si ca exemplu asa NU.....raspunde la o intrebare simpla si onesta......de ce in orice domeniu...fiecare din practicanti se autoconsidera profesionist si mai bun decat cel de alaturi....nu ca unii nu ar fi....nu intelege gresit...nu crezi ca e o parere care tine de terze persoane?????....nu e nevoie de argumente.....ci de simplul fapt ca fiecare ar trebui sa-si vada de propriile chestii....pentru ca persoane de genul....ca sunt incepatori.....cum ai fost si tu ;)....ca sunt ignoranti sau ca pur si simplu le place sa prosteasca lumea....nu sunt problema ta.....cel mai sincer sfat pe care l-ai primit vreodata....vezi-ti de lucrarile si de arta ta....caci intr-adevar esti un profesionist....si din punctul meu de vedere....nu meriti sa te injosesti cu discutii de genul.....eu zic ca esti mai bun de atat......si nu sunt singurul.....tine de tine sa demonstrezi asta.....asculta sfatul unui prost.....o sa ai rezultate mult peste asteptarile tale ;).....mult succes.....

      Ștergere
  5. Apreciez f mult parerea. Da probabil e bine sa-i lasi pe altii sa traga concluzii. Devenise situatia oarecum personala din cauza unui prieten care mi-a cerut parerea pt nunta sa.. ( detalii ).
    Multumesc pt urari, iti doresc la fel !

    RăspundețiȘtergere
  6. E libertatea clientului de-a alege. Diferenta o fac tarifele. Nu inteleg de unde frustrarile tale. Daca esti atat de bun de ce ti-e teama de concurenta? Probabil o chestiune de invidie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua domnule Bogdan T. ,

    Cred ca am discutat destul de mult pe subiectul asta cand ati tinut neaparat sa imi trageti doua palme pe pagina mea de prezentare din FB. In continuare sunteti "obraznic". V-am mai spus ca nu aveti nici un drept sa imi criticati munca. Daca fotografiile sunt atat de slabe pe cat spuneti, atunci care e supararea? Sunteti cei mai buni, dvs. si prietenii si puteti sta linistiti ca nu fac nici o campanie impotriva voastra.
    Ati scris exact invers sus. De fapt vreti sa jigniti, sa atacati, faceti antireclama ba chiar sunteti si arogant.
    Spor si inspiratie in continuare in orice faceti, fie ca scuipati in altii sau fotografiati. O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Anonim - nu mi-e teama de concurenta, si in alta ordine de idei, nu lucrez pe segmentul fotografie de nunta. In nici un caz nu sunt invidios pe asa ceva .

    Domnule reprezentat IRIStudio - ar fi indicat in loc sa va "certati" cu mine sa studiati mai mult si sa va respectati fata de clienti descrierile pompoase pe care le faceti pe site si pagina dvs de Facebook. Nu e cazul sa fac reclama, nici sa va denigrez pe dvs. Trag pur si simplu un semnal de alarma despre ce inseamna fotografie si ce nu ... S-a nimerit sa fiti printre exemple..Nimic personal. Sunt chiar dispus sa discutam fata in fata la o cafea, orice aspect legat de fotografie. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua,

    Chiar nu ma cert si nici nu am cautat asta. Nu eu sunt cel care mi-am expus frustrarile facand contra reclama altuia. Cat despre descrierile pompoase si respectul pentru clienti, cred ca vorbeste portofoliul pentru fiecare dintre noi. Sunteti mai buni? Nimic de spus, dar se aplica si invers. Este treaba mea cum ma prezint si ce promovare imi fac. Si care este expertiza dvs. in domeniu incat sa va pozitionati drept portavoce si sa trageti un semnal de alarma? Cui va adresati de fapt? Inclin sa cred din ce in ce mai mult ca aparati de fapt interesele dvs. sau persoane terte. Multumesc pentru invitatia la o lectie despre fotografie.
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Trag un semnal de alarma si ma adresez celor care-mi citesc blogul.
    2. Nu am nici cea mai mica frustrare, mai ales in cazul de fata.
    3. Nu discutam despre fotografi buni sau prosti..discutam despre calitatea imaginilor pe care le oferiti .
    4. M-am saturat sa va ascundeti in spatele unor cuvinte de genu (frustrare,antireclama,reclama...etc) .. daca vreti sa fiti fair-play si sa dati dovada ca stiti despre ce este vorba..puteati foarte bine sa-mi aduceti argumente concrete ca gresesc. Atitudinea dvs..nu e tocmai potrivita pentru un profesinist..
    Si da probabil sunt incisiv si direct in abordare..
    O seara placuta !

    RăspundețiȘtergere