Pagini

vineri, 16 august 2013

Day 74 - August luna "fantomelor" !

NU, nu sunt nebun, nici nu vad fantome.
Pur si simplu ma plictiseam, am tras cateva cadre pe o strada din Bacau si-am facut aceasta fotografie care m-a facut sa dau titlul post-ului :

De cel putin 10 ani in luna august, municipiul Bacau este invadat de "italieni neaosi ". Este luna care o urasc cel mai tare, pentru ca desi foarte multi locuitori ai orasului sunt in concediu, este o aglomeratie de nedescris.
Nu am o problema cu acesti oameni, inteleg ca vin sa-si vada familiile si prietenii... inteleg ca au plecat din Romania pentru ca aici se descurcau foarte greu... inteleg multe, insa sunt cateva lucruri pe care nu refuz sa le inteleg pentru ca sunt absurde ...

- nu inteleg de ce conduc haotic, produc accidente ( numai in ultimele zile au murit 3-4 persoane in accidente auto produse de masini cu nr. de italia ),nu sunt atenti de semnele de circulatie ... in Italia nu sunt reguli de circulatie, acolo se conduc masinile singure ??

- nu inteleg cum niste cocliti ( au fete de tarani cocliti ) cand ajung in Romania, brusc uita limba romana. De aici se nasc expresii celebre, cum ar fi : " como si dice a coca-cola in rumeno" ... "vreau quatro mici cu mustar si formagio din burduf" ..etc. E imposibil sa uiti in cateva luni/ani limba romana.

- nu inteleg figurile pe care mare parte le fac atunci cand ies in oras seara de seara la o terasa... si-n italia stati la terase in fiecare seara, dupa ce va rupeti spatele pe santier sau stergeti la cur o baba ?

Nu spun ca toti sunt la fel, dar procentul celor care se manifesta astfel este covarsitor. Daca suntem realisti pentru cateva secunde stim toti cat de greu este sa muncesti in afara, cat de greu gasesti un job bun si stabil, ce trebui sa faci pentru a castiga un ban ( discutam despre munca cinstita ), asa ca...va rog din suflet, mai subtire cu figurile.. !
Noapte buna ! 

2 comentarii:

  1. intodeauna se mai gasesc altii sa fie si fuduli .. asta e .. ! La vita merge avanti . ! Am zis bine ???!!

    RăspundețiȘtergere