Pagini

marți, 29 ianuarie 2013

Day 16

Ceva m-a frapat..si m-a frapat destul de tare daca scriu despre asta.
Am mai calatorit destul pana acum, dar sincer sa fiu n-am vazut niciodata cum se fac controalele in mijloacele de transport public ( aka autobuz ).
Daca fac o scurta trece in revista a autobuzelor din Bacau, imi aduc aminte cat de inghesuite sunt, cum te calca toate babele si mosii pe picioare sa-si faca loc, cum te imping toti pustii de liceu, cum aerul irespirabil si plin de mirosuri te sufoca..aaa, si sa nu uitam de celebrii controlori de bilete. Baietii astia fara prea multa carte, de la care daca ai "putin noroc" iei si cateva palme daca nu le platesti 5 lei...E logic ca daca n-ai 2 lei de-un bilet, de unde mama dracului scoti 5.. :|
Eh...cum stau treburile aici ?Mare diferenta mon'cher...
In primul rand, aici la fel ca-n alte state europene civilizate, urcare se face doar prin fata ( dar sunt sigur ca asta stiati deja ), unu cate unu, fara graba, imbulzeala, taraneala...etc.
Regula e simpla..esti posesorul unui abonament lunar, sau cumperi bilet de la sofer..daca n-ai bani, mergi pe jos sa faci picioru frumos.
In fiecare autobuz sunt camere de filmat, soferul este in legatura permanenta cu dispeceratul prin statie emisie/receptie... intr-un cuvant CIVILIZATIE..
Astazi cand mergeam cu autobuzul, deodata soferul trage pe dreapta ( desi nu era statie )si  4 domni imbracati in uniforma cu inscriptiile regiei de transport, urca si cer frumos  si respectuos  biletele la control. Va asteptati sa le rupa cum fac ai nostri :))?.. Trec fiecare bilet (cartela) printr-un soi de scanner, spun de fiecare data Merci..si coboara. Toata chestiunea dureaza 2 minute, dupa care fiecare isi vede de drumul lui....
Oare o fi mai civilizat asa.. ??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu